Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: کونیکو یامامورا با نام ایرانی سبا بابایی متولد سال ۱۳۱۷ در ژاپن، مادر شهید محمد بابایی است. دین او قبل از مشرف شدن به اسلام، بودایی بود که پس از آشنایی و ازدواج با یک تاجر ایرانی اهل یزد به نام اسدالله بابایی، در بیست سالگی به ایران مهاجرت کرد و از آن زمان در ایران اقامت داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزند او محمد بابایی در جبهه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شهید شد و از آن پس کونیکو یامامورا را به عنوان «تنها مادر شهید ژاپنی» می‌شناسند.

یامامورا پس از مهاجرت به ایران به عنوان مترجم زبان ژاپنی مشغول به کار شد و در ترجمه کتاب‌های فارسی به ژاپنی و ترجمه کارتون‌های ژاپنی به فارسی نیز با صدا و سیما همکاری داشت. او همچنین از فعالان موزه صلح تهران تهران بود و چند سال به عنوان مادر موزه صلح در این موزه فعالیت داشت

بابایی، زنی مسلمان، حج رفته و مادر شهید است که هم سابقه مبارزات انقلابی دارد و در سال‌های ابتدایی راه اندازی رادیو ژاپنی، فعالانه در پایه گذاری این رسانه نقش آفرینی کرد و پس از آن تاکنون به عنوان کارشناس با این رادیو همراه بوده است.

کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» که به قلم حمید حسام و مسعود امیرخانی نوشته شده، داستان زندگی کونیکو یامامورا، تنها مادر شهید جنگ تحمیلی است که از دوران کودکی او در ژاپن تا شهادت فرزندش در فکه را روایت می‌کند.

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره شخصیت کونیکو یامامورا گفت: مادران شهدا همگی قابل احترام هستند و مردم ایران هم قدر آنها را می‌دانند اما خانم بابایی علاوه بر اینکه مادر شهید هستند چند خصوصیت منحصر به فرد داشتند ابتدا اینکه از کشور دور و متفاوت با فرهنگ اسلامی به ایران سفر و مهاجرت کرده بودند همچنین در زندگی ایشان دو ارزش اسلامی هجرت و جهاد تجسم پیدا کرده بود.

وی افزود: این بانو جهاد را با فرزندش تکمیل کرد و هجرت را خودش به ظهور رساند؛ به طور کلی این خانواده یک خانواده اسلامی نمونه بودند، این مادر که غریب در این کشور زندگی می‌کرد صاحب یک پسر بود و این بسیار متفاوت است با خانواده‌های ایرانی که اگر یک فرزندشان را به جبهه می‌فرستند دیگر اقوامشان در کنارشان حضور دارند ایشان اما بانو بابایی غیر از شوهر و یک پسر و دو دختر فرزند دیگری نداشته است و همه هستی خودش را تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: خانم بابایی بعد از شهادت فرزندش هم پای انقلاب ایستاده بود و فعالیت اجتماعی داشته و به کشور خدمت کرده همچنین در فعالیت‌های مربوط به رزمندگان شرکت داشته و یکی از همکاران موزه صلح بوده است.

کد خبر 5531242 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگستان زبان و ادب فارسی محمد بابایی کونیکو یامامورا غلامعلی حدادعادل ژاپن سازمان صداوسیما کونیکو یامامورا معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی سبا بابایی دفاع مقدس تازه های نشر بنیاد ملی بازی های رایانه ای دفاع مقدس جنگ تحمیلی بازی های رایانه ای ترجمه انتشارات سوره مهر یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر حوزه هنری کونیکو یامامورا مادر شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد

نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوعدوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: این بانوی ۵۰ ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان آورده می‌شود که بعد از انجام سی.تی.اسکن، تشخیص خونریزی در بطن‌های مغزی به علت فشارخون کنترل نشده برای وی گذاشته می‌شود که متأسفانه همین امر باعث مرگ مغزی این بانو شد.

وی اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربان وی، توسط دکتر مجد فلو پیوند و با همکاری دکتر مجاهد متخصص بیهوشی بیمارستان شهید گنجی برازجان و پرسنل اتاق عمل، کلیه‌ها و کبد این بانو برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از زحمات پرسنل ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان بابت همراهی بسیار خوب آنها و خاطرنشان کرد: این ۱۱۷ همین برداشت عضو استان و دومین برداشت سال جدید است و همچنین تاکنون هفت قلب به شکل هوایی به تهران و شیراز انتقال داده شده است.

کد خبر 6092721

دیگر خبرها

  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • حاجی‌صادقی: دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • تقدیم ۳۶۵ شهید کارگر آران و بیدگلی، مهر تأییدی بر مجاهدت جامعه کارگری شهرستان
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • شمسایی قهرمانی آسیا را به خانواده شهید غیرت تقدیم کرد
  • شمسایی قهرمانی آسیا را به شهید الداغی تقدیم کرد+ فیلم
  • شمسایی، قهرمانی تیم ملی فوتسال در جام ملت‌های آسیا را به خانواده «حمیدرضا الداغی»، شهید غیرت تقدیم کرد + فیلم